VierailijaBlogi: Löydä (sinulle) paras kuntokeskus

Kuka, missä ja mikä minua liikuttaa?

Tästä blogista löydät autenttisia kokemuksia ja subjektiivisia näkemyksiä ja ajatuksia erityyppisistä liikuntakeskuksista. Tavoitteena on löytää minulle itselleni paras vaihtoehto säännölliseen liikunnan harrastamiseen ja samalla esitellä vaihtoehtoja teille, jotka kenties mietitte oman liikuntaharrastuksen aloittamista tai nykyisen kuntokeskuksen vaihtamista toiseen.
Lue lisää Blogeja

Kipinä eri kuntoilupaikkojen kokeiluun alkoi Liikuntapäivät -tapahtumasta

Liikuntapäivät –tapahtuma on jo melko vakiintunut kokoa kansan matalan kynnyksen maksuton liikuntatapahtuma. Tapahtumaa on järjestetty jo viitenä vuotena peräkkäin ja tapahtumalla on vuosittain ollut eri teema. Tänä vuonna teemana on sata liikettä suomelle ja tapahtuma oli osa Suomi100 –juhlavuotta. Kyseisenä päivänä kuntokeskuksissa on avoimet ovet ja kuka tahansa voi mennä kokeilemaan kuntosaliharjoittelua tai ryhmäliikuntaa.

Nimenomaan kuka tahansa! Vaikka ei olisi koskaan aikaisemmin edes avannut yhdenkään kuntosali tai liikuntakeskuksen ovea.

”Kirsikkana kakussa oli, että kaikille osallistujille jaettiin haitarin muotoon taitelut alennuskuponkisetti, haitarista löytyi myös kaksi maksutonta liikuntaseteliä loppuvuoden aikana hyödynnettäväksi.”

Niinpä tuumasta toimeen…

Olen jo pitempään pyöritellyt ajatusta siitä millainen olisi oma unelmieni kuntokeskus. Mitkä asia pitäisi täyttyä, millainen ilmapiiri pitäisi olla, millainen ympäristö olisi innostava, henkilökuntalisäpalvelut ja ylipäätään koko palvelukonsepti.

Palvelumuotoilun aikuisopiskelijana palvelun kontaktipisteet (sekä fyysiset että virtuaaliset tilat, esineet, prosessit, ihmiset) ovat saaneet erityistä huomiota tätä tutkimusta tehdessäni. Olen myös tarkkaillut palvelutuokioita ja palvelupolkuja. Markkinoija minussa on samalla koko ajan tarkkaillut brändin toteutumista ja viestinnän tärkeyttä. Visualistina olen kiinnittänyt huomiota tilaratkaisuihin, sisustukseen, ääniin ja jopa tuoksuihin.

Kuulostaako monimutkaiselta?

Sitä se ei ole, kyse on pelkästään asiakaskokemuksesta ja tavoitteena on kertoa vaihtoehdoista, jotka auttaisivat löytämään kenties juuri sinulle parhaan vaihtoehdon oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Sen lisäksi, että perusasiat ovat kunnossa, minulle on erityisen tärkeää kuntokeskuksen ”fiilis”, se mikä huokuu jo ulkona ennen kuin ovi on edes avattu ja astuttu sisään. Kutsukaamme sitä ”vetovoimaksi” haluksi olla osa juuri tätä genreä.

Näiden kaikkien lisäksi tietenkin kartoitan itse harjoitteluun liittyvät asia kuten ryhmäliikuntavalikoima, aikataulu, välineet, salit ja ohjaajat. Itseäni kiinnostaa vain ryhmäliikuntatunnit, en ole koskaan päässyt itsenäisen kuntosaliharjoittelun makuun, vaikka olen useasti koittanut ja saanut hyviä ohjeita ja personal trainerin tekemiä ohjelmia.

Ja tietenkin se hinta kiinnostaa . Toistaiseksi olen törmännyt vain yhteen kuntokeskukseen, missä on hinnoiteltu ryhmäliikunta erikseen. Yleensä kuukausimaksu on pakettina sisältäen kuntosalin käytön ja ryhmäliikunnan ja koen että maksan aina turhasta kun en käytä kuntosalilaitteita ollenkaan.

Arvosteluperiaatteena on seuraavanlainen asteikko:

(1=huono, 5=loistava!)

Tilat: 1-5
Vastaanotto/asiakaspalvelu: 1-5
Jumppatunti (ohjaus ja ohjaaja): 1-5
Yleisarvosana: 1-5

Hinta: €-€€€ (€ = edullinen, €€=keskihintainen, €€€=kallis)

Menisinkö uudelleen: Kyllä/Ei

Erikoismaininta: *vapaamuotoinen*

En aio mainita kuntokeskuksia nimeltä. Julkaisen tänne arvosteluja aina sitä mukaa kun kokeilukerta on tehty, noin yksi per viikko.

Siispä kuulumisiin…

Lue lisää Blogeja

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>