Vierailijablogi: Joku tai jokin seurasi minua suihkuun…

Sateisena marraskuun iltapäivänä kiiruhdin seuraavaan kohteeseen, aivan Helsingin ytimessä. Tuulta ja sadetta vihmoi, pimeä oli jo laskeutunut ja vastaantulijoilla oli sateenvarjojensa alla synkän mustat päällystakit. Kyseessä ei kuitenkaan ole kummitusjuttu tai Helsinki Noir -trilleri (vaikka otsikko niin vihjaakin) vaan…

Testikäynti numero 3: Suuri kotimainen kuntosaliketju

Astuessani valoisaan ja pirteästi sävytettyyn aulaan oli kontrasti täydellinen! Vastaanottotiskiltä nuori asiakaspalvelija hihkaisi ”Tervetuloa, kuinka voimme auttaa?” jo ennen kuin ehdin saamaan vettävaluvaa sateenvarjoani suljettu. Alku oli siis lupaava.

Esitettyäni asiani ja aikeeni tulla kokeilemaan ryhmäliikuntapalveluja, kutsuttiin ”asiakashankinnasta vastaava henkilö” paikalle. Ammattimainen ote ilahdutti ja samalla vähän arvelutti, aletaankohan minulle nyt pakkomyymään salijäsenyyttä etelän lomaosakkeiden tapaan.

”Pienenä sivujuonteena mainittakoon, että siinä tiskillä odotellessani aulaan pelmahti kaksi noin 70+ vuotiasta daamia kyselemään, että onkos täällä salilla joku yläikäraja vai saadaanko mekin tulla? Se vaan kertoo siitä, että kuntosalillakäyvien ihmisten genre on todellakin muuttumassa ja heterogenisoitumassa, mikä tietenkin on aivan loistava asia. Herää vain kysymys, että osaavatko liikunnan ammattilaiset ottaa meidät kaikki erikoistarpeinemme vastaan? Onko koulutustaho tiedostaneet tämän seikan esimerkiksi personal trainerien koulutus-sisältöjä suunnitellessaan?”

Asiakasvastaava saapui ja ryhdyimme kartoittamaan kuntokeskustarpeitani. Huomioitakoon tässä, että markkinointi-ihmisenä ilahduin henkilökunnan yhtenäisestä ulkoasusta, kuntosaliketjun raikas brändi seurasi aulasta työasujen kautta aina suihkujen pesuainepulloihin saakka, mutta palataan niihin myöhemmin.

Ryhmäliikuntavalikoima oli hyvä, mutta yllätyksetön

Aikataulullisesti minulle sopivia lajeja oli hyvin  tarjolla. Jäin kuitenkin kaipaamaan ”jotain” yllätyksellisyyttä tai tälle ketjulle omaa erikoisuutta, mitä kannattaisi tulla kokeilemaan juuri tänne. Sitten olikin aika tehdä tutustumiskierros ja vaihtaa treenivaatteet päälle.

Kuntosali laitteineen ja tilat ylipäätään olivat hyvät, puhtaat ja melko avarat. Kellarikerroksen yläreunaa kiersi ikkunat, joten katuvilinääkin pääsi seurailemaan treenatessa ainakin valoisaan aikaan. Ryhmäliikuntasali sen sijaan oli ikkunaton ja tilassa olevat pylväät häiritsivät vähän näkyvyyttä ohjaajaan.

Muutama sana kanssajumppaajista

Siitä huolimatta, että tullessani tiskillä näin nämä tyylikkäät vanhemmat leidit, koostui ryhmä pää-asiassa 30+v hoikista ja hyväkuntoisista nuorista naisista. En antanut sen lannistaa vaan heiluin joukossa mukana. Yllätyksenä oli myös miespuolinen ohjaaja, mikä on todellinen harvinaisuus ainakin niissä paikoissa missä olen aiemmin käynyt. (Hänelläkin oli brändin mukainen asu.) Ohjaus oli selkeää, innostavaa ja asianmukaista, mutta ne tolpat keskellä salia harmitti…

”Takarivin taavina piti kurkistella ja kuikuilla melkein täydessä salissa, että mitenkä se liike nyt oikein tehdäänkään.”

Pukuhuoneet noudattelivat hyvää, peruslinjaa, siisti, mutta ei kovinkaan viihtyisä. Ei vieläkään sitä epätoivoisesti etsimääni spa-tunnelmaa. Tilavahko infrpunasauna löytyi, mutta se ei minua varten, peruslöylyjä ei voit mikään! Silloin harvoin kun pääsen saunaan, sen on oltava oikea, perinteinen sauna tai parasta olisi jos löytyy höyrysauna, mutta se on kaiketi liikaa vaadittu…paitsi Mäkelänrinteen uimahallista se kyllä löytyy vink vink!

Niin ja ne suihkusaippuapullot!

Ne olivat tosiaan ketjun omalla logolla varustettuna eli kuntokeskuksen raikas brändi seurasi minua vastaanotto-aulasta, kuntosalin läpi jumppatunnille, ohjaajan paidan kautta aina suihkukoppiin saakka.

Arviointi:

Tilat: 4-/5

Vastaanotto/asiakaspalvelu: 4,5/5

Jumppatunti (ohjaus ja ohjaaja): 3/5

Yleisarvosana: 4/5

Hinta: €€€

Menisinkö uudelleen: Kyllä

Erikoismaininta: *Brändimielikuva oli mietitty ja henkilökunta oli koulutettu ylläpitämään sitä*

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>